The Lord of the Rings Symphony


Howe Records (0899158002055)
Película | Fecha de estreno: 13/09/2011 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Movement One - The Fellowship of The Ring11:45
2.Movement Two - The Fellowship of The Ring34:04
 45:49
# Pista   Duración
1.Movement Three - The Two Towers18:15
2.Movement Four - The Two Towers10:28
3.Movement Five - The Return of The King15:26
4.Movement Six - The Return of The King26:12
 70:21
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Lord of the Rings Symphony - 10/10 - Crítica de Maurits Petri, Publicado en (Neerlandés)
De drie soundtracks van The Lord of the Rings van Howard Shore zijn instant classics. In 2001 werden enkele zeer belangrijke stukken geschreven door Shore, die hoogstwaarschijnlijk nog decennia zullen nagalmen. Hoe kan je zo´n weergaloos succes nog evenaren? Nou, door een van de live concerten, die Howard Shore gaf, op te nemen en uit te brengen op schijf. Want in de vele jaren die volgden na de releases van de films werd de muziek van Shore grootser en grootser en begon zowaar een eigen leven te leiden. Met wereldwijd honderden concerten en enorme opbrengsten.

Stiekem wist het opnameteam misschien wel de beste avond op te vangen, zo lijkt het. Een orkest in bloedvorm, Howard Shore die, alsof zijn leven er vanaf hangt, dirigeert en diverse koren die hemelse hoogtes bereiken. Speciaal voor de cd kunnen we luisteren naar zes zogeheten 'Movements', die stuk voor stuk van wereldklasse zijn. Muziek die we al kennen, bepaalde cues opnieuw benaderd...en alles live! Met name de tweede 'Movement', die ruim een half uur duurt, brengt veel kippenvel teweeg en doet je vergeten dat je naar een cd zit te luisteren. Dankzij de sublieme opnametechnieken en mixage in surround lijkt het alsof je zelf het concert gade slaat. Het jongens- en mannenkoor, de diverse solo´s worden met zoveel emotie en gevoel gezongen dat je een brok in je keel krijgt.

Met bijna twee uur aan live materiaal overtreft Howard Shore zichzelf wederom. Track na track, movement na movement, stijgt het orkest op, krijgt het iets goddelijks en worden we weer op de feiten gedrukt: de muziek van Lord of the Rings is zonder twijfel onsterfelijk en de beste filmmuziek van de 21e eeuw. Wie denkt dat de materie uitgemolken is, heeft het bij het verkeerde eind. Dankzij de nieuwe benadering en de verfrissende manier van mixen van de belangrijkste thema´s en cues is de muziek toch weer een slag anders dan de studio-opnames. En zo kan het gebeuren dat je door de nieuwe benadering van thematiek je plotsklaps een stuk minder snel zal herkennen en op deze manier kan herontdekken. Subliem! Wederom een waardevolle aanvulling in The Lord of the Rings collectie, die je als fan niet mag missen!
The Lord of the Rings Symphony - 10/10 - Crítica de BJ Borge Ayala, Publicado en (Español)
Madre mía que maravilla de obra de arte...


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más